در همین رابطه مسعودی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه راه اندازی سامانه خودنویس یکی از اقداماتی بود که دولت سیزدهم در راستای ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره انجام داد گفت: قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی را موظف میکرد که برای متقاضیان مسکن، سامانهای طراحی کند که بتوانند از طریق آن، کد رهگیری را به شکل رایگان دریافت کنند.
وی ادامه داد:یکی از مهمترین نکاتی که در مورد سامانه خودنویس وجود دارد، این است که صرفاً برای ثبت قرارداد به کار نمیرود، بلکه نسخه به روز شده و جدید سامانه املاک و مستغلات است که اطلاعات مربوط به املاک کشور را در خود ثبت کرده است.
سامانه خودنویس برای تنظیمگری بازار مسکن مفید است
کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: سامانه خودنویس نه تنها به کمک مستاجران آمده، بلکه بانک اطلاعاتی خوبی از املاک کشور را فراهم کرده که میتواند در تنظیم گری بازار مسکن مفید باشد.
او با بیان اینکه آمارها حاکی از آن است که بیشتر معامله گران مسکن از ویژگی صدور رایگان کد رهگیری این سامانه راضی و خشنود هستند گفت: پیش از این، مستاجران ناچار بودند مبالغ گزافی را به مشاوران املاک بپردازند تا این کد رهگیری برایشان صادر شود.
مسعودی با اشاره به اینکه از خردادماه امسال، امکان ثبت معاملات خرید و فروش مسکن نیز در سامانه مزبور اجرایی شده است گفت: بررسیها حاکی از آن است که سامانه خودنویس برروی تثبیت قیمت اجاره مسکن اثرگذار بوده بنابراین، توانسته بر روی معاملات خرید و فروش ملک هم اثر گذار هم باشد.
کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه روزانه بیش از ۳ تا ۴ هزار قرارداد اجاره از طریق این سامانه ثبت میشود گفت:طبق بررسیها آمار صدور کد رهگیری نیز ۵۰ درصد بیشتر شده است که میتواند خبر خوبی برای مستاجران باشد؛ چرا که این کد میتواند زمینه استفاده آنها از خدمات دولتی مانند وام ودیعه مسکن را فراهم کند.
وی ادامه داد: پیش از این بسیاری از مستاجران از انحصار گری که در بازار مسکن حاکم شده بود گلهمند بود که خوشبختانه با اجرای سامانه خودنویس بخش عمدهای از مشکلات انحصارگری در بازار از بین رفته است.