به گزارش دارلوکاله دادمان به نقل از فرارو؛ رئیس امور اطلاعرسانی دولت اعلام کرد با تصمیم جدید هیات دولت گوشیهای فعال قبل از مصوبه قانونی، سرانجام امکان ریجستر شدن را خواهند داشت و پس از پرداخت هزینههای کمرگی و مالیات، مجاز هستند از خدمات اپراتورهای موبایل کشور به شکل عادی استفاده کنند. ممنوعیت واردات ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و مدلهای بعد از آن، ابتدای پاییز ۱۴۰۱ اعلام شد که به موجب آن واردات تجاری و مسافری آیفون ۱۴ و مدلهای بعد از آن به کشور تا آبان امسال امکانپذیر نبود. در این مدت آیفون به شکل قاچاقی وارد کشور میشد و با وجود منع قانونی خرید و فروش میشد با این حال گروهی همچنان اصرار داشتند یک آیفون قاچاقی بخرند و با دردسرهای فراوان محدودیت رجیستری را دور بزنند. ممنوعیت ورود آیفون به ایران از آبان امسال، برداشته شد و همان موقع وعده دادند برای گوشیهایی که به شکل آیفون قاچاق طی سه سال گذشته وارد کشور شدهاند راهحلی پیدا کنند.
ماجرای رجیستری آیفون و مصوبه ۹ آبان ۱۴۰۳ چه بود؟
در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۳، مصوبهای از سوی هیات وزیران در خصوص واردات و تعرفه رجیستری آیفونها ابلاغ شد که تغییراتی را در روند رجیستری این گوشیها ایجاد کرد. این مصوبه، به طور خاص، ممنوعیتهای واردات مدلهای جدید آیفون را به طور کامل حذف کرد، اما کاربرانی که پیش از این تاریخ، گوشیهای خود را به صورت غیرقانونی وارد کرده بودند یا از یک فروشنده غیرمجاز خریده بودند، همچنان احساس بلاتکلیفی میکردن
مصوبه جدید دولت برای رجیستری مدلهای قاچاق آیفون ۱۴ و ۱۵
رئیس امور اطلاعرسانی دولت، روز یکشنبه ۳۰ دیماه اعلام کرد طبق مصوبه جدید هیات دولت، گوشیهایی که قبل از تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۳ در کشور فعال شدهاند، از این پس امکان رجیستر شدن را خواهند داشت. این خبر، به ویژه برای بخش بزرگی از مردم که صرفاً مصرفکننده بودند و به دلیل عدم امکان رجیستری قانونی دچار مشکل شده بودند، حائز اهمیت است.
مصوبه به معنای رفع محدودیت رجیستری برای گوشیهایی است که پیش از این تاریخ در شبکه اپراتوری کشور فعال بودهاند و به نوعی، مشکل قانونی آنها برطرف شده است. مالکان گوشیهای آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ که مدت زیادی را با زحمت و دردسر زیاد پشت سر گذاشتهاند حالا میتوانند با پرداخت هزینه رجیستری آیفون مثل یک کاربر عادی از گوشی خود استفاده کنند.
مصوبه رفع مشکل رجیستری گوشی آیفون ۱۴ و ۱۵ فعال شده قبل از ۹ آبان ۱۴۰۳، مخالفان سرسختی هم دارند
ابهامات و سؤالات باقیمانده درباره رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵
با وجود اعلام خبر حل مشکل رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵، هنوز ابهامات و سؤالاتی برای کاربران و فعالان بازار وجود دارد. معلوم نیست سازوکار رجیستری چگونه خواهد بود؟ هنوز جزئیات دقیقی از نحوه و مراحل رجیستری این گوشیها اعلام نشده است. اینکه آیا این رجیستری با تعرفه عادی انجام میشود یا تعرفه خاصی برای آن در نظر گرفته شده، مشخص نیست.
وضعیت گوشیهای وارد شده به صورت قاچاق چگونه خواهد بود؟ مشخص نیست که آیا این مصوبه شامل گوشیهایی که به صورت قاچاق وارد کشور شدهاند و در انبارهای تجاری خاک میخورند نیز میشود یا خیر. علاوه بر این موارد زمان دقیق اجرای مصوبه مشخص نیست و نمیدانیم زمان دقیق آغاز فرآیند رجیستری این گوشیها کی اعلام میشود.
رجیستری آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ با یک مشکل بزرگ دیگر روبهرو خواهد بود؛ اینکه هزینه رجیستری چقدر خواهد بود و صاحبان آیفون قاچاق برای برگرداندن آنتن گوشی گرانقیمت خود باید چه مقدار هزینه رجیستری بپردازند.
تأثیرات احتمالی مصوبه رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵
مصوبه جدید دولت درباره رجیستری آیفون، میتواند تأثیرات مختلفی بر بازار و کاربران داشته باشد. اصلیترین تأثیر این مصوبه، کاهش نگرانی و بلاتکلیفی کاربرانی است که گوشیهای خود را قبل از مصوبه ۹ آبان خریداری کردهاند.
بازار گوشی دست دوم نیز قطعا از مصوبه جدید رجیستیر آیفون تاثیر میپذیرد. مصوبه میتواند رونق بیشتری به بازار گوشیهای دست دوم، بهویژه آیفون، ببخشد. احتمال کاهش قیمتها در بازار گوشی آکبند آیفون و مدلهای کارکرده آن پس از رفع محدودیت رجیستری، وجود دارد.
مصوبه جدید دولت مبنی بر امکان رجیستری گوشیهای فعال قبل از ۹ آبان ۱۴۰۳، بهطور کلی گامی مثبت در جهت رفع مشکلات کاربران و ساماندهی بازار گوشیهای آیفون است. به شرط اینکه وقتی به مرحله شفافسازی در مورد جزئیات و سازوکار اجرایی این مصوبه، رسیدیم ابهامات و سوالات به طور کامل برطرف شوند.
مصوبه رفع مشکل رجیستری گوشی آیفون ۱۴ و ۱۵ فعال شده قبل از ۹ آبان ۱۴۰۳، مخالفانی هم دارند. آنها میگویند در سه سال گذشته، واردات و خرید و فروش این گوشیها با نادیده گرفتن قوانین کشور و به شکل قاچاقی انجام شده است و کوتاه آمدن دولت، حتی اگر با دریافت هزینه گزاف باشد، یک پالس خطرناک به قاچاق موبایل کشور ارسال خواهد کرد.