همیشه یک راه حلی هست!

مطالبه مهریه

در این مطلب میخواهیم به نحوه مطالبه مهریه و اینکه چه اقداماتی باید انجام شود و زن با پروسه ای در وصول مهریه مواجه می شود بپردازیم :

در حال حاضر مطالبه مهریه به دو مرحله تقسیم می شود:

اول- مطالبه مهریه از طریق ادارات اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا

دوم- مطالبه مهریه از طریق دادگاه

از آنجایی که مهریه در سند ازدواج که یک سند رسمی لازم الاجرا است درج شده است بنابراین برای مطالبه آن باید از طریق ادارات اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا سازمان ثبت و املاک کشور، انجام شود و دیگر نمی توان در قدم اول و مستقیم از طریق دادگاه خانواده نسبت به  مطالبه آن اقدام کرد.  بنابراین مرحله اول ضروری است و قبل از آن امکان طرح دادخواست در دادگاه وجود ندارد.

 

مراحل مطالبه مهریه- قدم به قدم

۱- ثبت نام در سامانه ثبت من my.ssaa.ir:

ضروری است که متقاضی مهریه ابتدائا در سامانه ثنا و در سامانه ثبت من ثبت نام کند.  «سامانه ثنا» مربوط به  پیگیری و مشاهده روند رسیدگی پرونده های مطروحه در دادگستری و دریافت الکترونیک ابلاغهای قوه قضاییه به شکل الکترونیکی است و «سامانه ثبت من» درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که کلیه مراحل و استعلامات، نامه های وارده و واصله پس از ثبت پرونده از پنجره ی اجرای اسناد رسمی قسمت پرونده های من قابل مشاهده است.

۲- مراجعه به دفتر ازدواجی که ازدواج در آنجا ثبت شده و درخواست صدور اجراییه

مدارک لازم برای این درخواست :

  • کارت ملی و شناسنامه زن ۲- اصل یا رونوشت سند ازدواج ۳- مشخصات هویتی زوج

همزمان با تقاضای صدور اجراییه درخواست استعلام اموال و توقیف آن  و در صورت تمایل درخواست ممنوع الخروج کردن زوج، را می توان از طریق دفترخانه ارسال کرد.  همچنین می توانید در صورتیکه اطلاعات دقیق از ملک یا خودرو  یا هر مال دیگری دارید، (اطلاعاتی مانند پلاک ثبتی ملک یا پلاک انتظامی خودرو) به طور مشخص در درخواست خود به آن اشاره کنید.

۳- تشکیل پرونده و اخذ نوبت در اداره پنجم

پس از ارسال اجراییه از دفترخانه به اداره اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا، پرونده در این اداره که در تهران اداره پنجم مهریه نامیده می شود تشکیل و طی پیامکی شماره پرونده به تلفن همراه زوجه یا وکیل او ارسال می گردد. در این مرحله باید از طریق سامانه نوبت دهی ، برای پیگیری پرونده و مراجعه به اداره نوبت گرفت. اصولا بدون اخذ نوبت کارشناسان اداره پاسخگو نیستند و سریعترین زمان ممکن که می توان نوبت گرفت حداقل دو ماه است.

۴- مراجعه به اداره اجرای ثبت و پیگیری

در نوبت مقرر می توان با پرینت نوبت به اداره پنجم مهریه مراجعه و از کارشناس مربوطه روند پرونده را پیگیری کرد.  اگر دارایی شناسایی شده باشد برای مثال، اموال غیرمنقول یعنی ملک که دارای سند رسمی است، وسیله نقلیه و حساب های بانکی، باید درخواست های لازم مثل درخواست ارزیابی و ارجاع به کارشناس، درخواست مزایده، درخواست توقیف فیزیکی وسیله نقلیه و ….. از طریق دفاتر پیشخوان مهریه ارسال گردد.

نکته مهم : دفاتر پیشخوان مهریه لازم به توضیح است کلیه درخواست ها و مکاتبات با ادراه اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا پس از تشکیل پرونده باید از طریق این دفاتر صورت بگیرد.

برای دریافت فهرست دفاتر پیشخوان مهریه در تهران و حومه تهران روی این لینک کیلک کنید.

۵- دریافت گواهی عدم شناسایی اموال و مراجعه به دادگاه

در صورتی که مالی از مرد شناسایی نشود، زن می تواند با درخواست انصراف پرونده را در اداره مختومه و با گرفتن گواهی از آنجا برای ثبت دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست مطالبه مهریه داد. بدون اخذ این گواهی برای مطالبه مهریه نمیتوان به دادگاه  مراجعه کرد.دادخواست به دادگاه ارجاع می شود و در آنجا مراحل رسیدگی طی می شود.

https://www.dadmanlawyers.com/1127

نشانی: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از عباس‌آباد (بهشتی)، نرسیده به پارک ساعی، برج نگین ساعی (پلاک ۲۲۴۴)، طبقه سوم، واحد ۳۰۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دارالوکاله دادمان است - طراحی شده در استودیو زیوا