«ساختمان کاخ دادگستری که ساخت آن از 1317 به ابتکار صدرالاشراف، وزیر عدلیه، آغاز و به علت وقوع جنگ جهانی دوم با وقفه مواجه شده بود، به سال 1325 به دست احمد قوام (قوام السلطنه) افتتاح شد.»

همیشه یک راه حلی هست!

پاسخ‌های کامبیز نوروزی روزنامه‌نگار و حقوقدان به ۱۰ پرسش درباره کاندیدای انتخابات

به گزارش دارالوکاله دادمان؛  کامبیز نوروزی روزنامه‌نگار و حقوقدان به ۱۰ پرسش درباره کاندیدای انتخابات پاسخ داد.

۱- این روزها کدام‌یک از کاندیداها نزدیک به حقیقت صحبت کرد و شرایط موجود را توضیح داد؟

بیشتر سخنانی که از نامزدها می شنویم از حقیقت خودشان و حقیقت فضای حاکم بر کشور بسیار دور است. حتی در مورد مسائلی که مورد حساسیت مردم است، مانند فساد، حجاب، سانسور و مانند اینها به شدت پنهانکاری کرده و با کلی گویی از پاسخ می‌گریزند. فقط یک نفر از نامزدهاست که چنین نیست.

 

۲- کدام یک از کاندیداها صداقت بیشتری از خود نشان داد؟
صداقت امری درونی است و نمی‌توان به راحتی در مورد آن قضاوت کرد. با این حال گفتار و شعارها و وعده‌های هریک از نامزدها در کنار امکانات قانونی و سوابق کاری و شخصی آنها می‌تواند شاخصی برای گمانه زنی در مورد میزان صداقت آنها باشد. هر اندازه شعارها بزرگ تر و و عده ها دورتر باشند و چیزهایی باشند که در سوابق کاری و شخصی نامزد دیده نشوند یا کمتر دیده شوند، می توان حدس زد که سخنان نامزد فاقد پشتوانه صداقت است. در بین نامزدهای فعلی نوع وعده ها، در کنار سوابق کاری و حرفه‌ای آقای پزشکیان به شکلی است که با این معیارها باید گفت گفتاری صادقانه است.

 

۳- برنامه کدام یک از کاندیداها کامل‌تر بود؟
متأسفانه هیچ یک از نامزدها برنامه‌ای برای دوران ریاست جمهوری ندارند. آنچه به عنوان برنامه می گویند کلیاتی است که در هر کوی و برزن کم و بیش شنیده می‌شود. گفتار انتخاباتی نامزدها به زعم خودشان عمدتاً حرفهایی خوشآیند است. اما این حرفها به مقصود کسب رأی بیان می شوند و خصلت برنامه ندارند. البته آقای پزشکیان با ارجاع به سیاستهای کلی نظام و قانون تا حدی در این زمینه روشنتر سخن گفته است.

 

۴- کارشناسان یک‌ کاندیدا و ستاد انتخاباتی او در رای شما موثر است؟
اثر چندانی ندارد جز اینکه نشان می‌دهد حلقه ارتباطی نامزد انتخاباتی تا چه اندازه استوار و با کیفیت است. نامزدی که مشاور اقتصادی اش جوانی بی تجربه و کم دانش است، در زمان ریاست جمهوری هم از همین سنخ افراد استفاده می کند.

 

۵- چه موضوعاتی در گفتگوها و یا سخنان کاندیداها غایب بود؟
مسائل پرشماری در سخنان نامزدها غاین و ناگفته مانده است. مثلا وقتی از فساد و مبارزه با فساد حرف می زنند، کمترین اشاره ای به علل و عوامل فساد نمی‌کنند یا وقتی از تورم می گویند، چیزی در مورد سوءمدیریت حاکم بر کشور نمی‌گویند. در مورد طرح موسوم به نور سخنی گفته نشد. هیچ یک به صراحت در مورد مسألۀ حجاب الزامی موضع نگرفتند جز آقای پزشکیان که بدون نام بردن از طرح نور از اعمال خشونت خیابانی به زنان انتقاد کرد و آن را شرم آور خواند.

 

۶- دلیل سردی این انتخابات چیست و فکر میکنید این یخ می‌شکند یا نه؟
بعد از وقایع سال ۹۸، انتخابات مجلس در سال ۹۸، سقوط پرواز اوکراین، انتخابات ۱۴۰۰، وقایع اعتراضی سال ۱۴۰۱، و بحران‌های کمرشکن اقتصادی و تورم سطح امیدواری در مردم به شدت کاهش یافت. به نظر می‌رسد مردم امید چندانی به بهبود اوضاع ندارند و تصور می‌کنند این نامزدها توان حل مسأله را ندارند و رأی مردم فقط موجب سوءاستفاده تبلیغاتی می شود. به همین دلیل فضای انتخاباتی سرد و ناامید کننده است. طرح صریح‌تر مشکلات و مواضع رادیکال می‌تواند تا حدی این فضا را متحول کند. اما نامزدها یا نمی خواهند یا نمی توانند به خیلی از حوزه ها وارد شوند.

 

۷- نظرسنجی‌های این روزها را باور دارید یا خیر؟
تا حال هیچ نظرسنجی قابل اعتمادی ندیده ام. آنچه تا حال به نام نظرسنجی منتشر شده است تا با روشهای علمی تهیه نشده‌اند یا بازی تبلیغاتی نامزده بوده است.

 

۸- کمپین انتخاباتی کدام کاندیدا را پسندیدید؟
در این دوره نامزدها کمپین انتخاباتی چندانی ندارند. تبلیغات میدانی بسیار کم است. اما از حیث اصالت، توانایی، اعتبار و حسن سابقه شخصیت‌هایی که در اطراف و کمپ آقای پزشکیان هستند بسیار مقبول‌ترند.

 

۹- چرا هیچ کاندیدایی دولت رئیسی را نقد نکرد؟
البته آقای پزشکیان در چند نوبت به وضعیت بسیار بد ناشی از این دوران اشاره داشته است. علاوه بر این ۴ نامزد اصولگرا نمی‌خواهند از اعتبار رئیس جمهور همسوی خود بکاهند و نیز نمی‌خواهند با انتقاد از ایشان آرای احتمالی وی را از دست بدهند.

 

۱۰- فکر می‌کنید نتیجه انتخابات در مرحله اول مشخص می‌شود یا به مرحله دوم می‌رود؟ (دو کاندیدایی که به مرحله دوم می‌روند چه کسانی هستند؟)
در این دوره پیش بینی میزان آرای نامزدهای اصلی چندان میسر نیست. فقط می‌توان حدس زد دو نفر اول آقای پزشکیان و یک نفر از بین آقایان جلیلی و قالیباف خواهد بود. چنانچه انتخابات به دور دو کشیده شود، باز هم یکی از دو نامزد آقای پزشکیان خواهد بود.

 

منبع: باشگاه روزنامه‌نگاران ایران

نشانی: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از عباس‌آباد (بهشتی)، نرسیده به پارک ساعی، برج نگین ساعی (پلاک ۲۲۴۴)، طبقه سوم، واحد ۳۰۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دارالوکاله دادمان است - طراحی شده در استودیو زیوا